Máme novou cisternu ! - FOTO - AKTUALIZOVÁNO

02.08.2012 22:38

Dnes, tedy dne 2.8.2012 jsme na stanici HZS Hradec Králové převzali do bezúplatné zápůjčky cisternovou automobilovou cisternu na podvozku Liaz 101.

Tato CAS sloužila původně profesionálním hasičům, byla vyrobena v roce 1990 a v roce 2003 na ni byla provedena rekonstrukce požární nástavby firmou SPS-THZ Slatiňany. V posledních letech provozu u HZS byla využívána spíše jako záložní vozidlo.

Automobil byl předán bez výbavy, pouze s elektrocentrálou. Naše "nová" CAS je mj. vybavena vysokotlakým kombinovaným čerpadlem, dále již zmíněnou elektrocentrálou přes kterou je v případě potřeby napájen pneumatický osvětlovací stožár umístěný na střeše nástavby, navijákem, integrovanými držáky dýchacích přístrojů uvnitř kabiny a dalšími prvky, které nám usnadní práci a zvýší možnosti nasazení naší jednotky.

Automobil nahradí již dosluhující CAS 25 Š 706 RTHP z roku 1985. Do výjezdu bude zařazen ihned po vyřízení všech nutných formalit, instalaci spojové techniky a dořešení dobných technických závad.

AKTUALIZACE 4.8.2012 : Cisterna již byla po nezbytných úkonech jako instalace radiostanice, výměně majáků a dalších, vybavena potřebnými prostředky a zažazena do výjezdu. Strojníci již jsou pro obsluhu tohoto vozidla vyškolení a v současné době se s vozidlem seznamují v provozu. Nadále bude probíhat dolaďování dalších detailů, tak abychom si vozidlo přizpůsobili ke své potřebě.

FOTOGRAFIE

 

Zpět

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.