Helicoptershow 2012 - FOTO

03.06.2012 14:53

Ve dnech 18.5. až 19.5.2012 probíhal na bývalém vojenském letišti v Hradci Králové již 10.ročník Helicoptershow. Více o akci se dozvíte v odkazu.

Pátek 18. se nesl ve znamení školení jednotek na zvládání požárů letecké techniky, kterého se zúčastnili vybraní zájemci z JSDH města a další zájemci z jiných JPO na příč celou republikou. Za naší jednotku se ho zůčastnilo 8 členů, kteří zíkali certifikát, a měli by tak být schopni řešit požáry a jiné mimořádné události v leteckém provozu. Mimo teoretické části probíhalo i seznámení s leteckou technikou používanou na Královéhradeckém letišiti, se kterou bychom se v případě mimořádné události mohli setkat. 

V pátek také, počas školení jednotek, probíhala statická ukázka techniky a vybavení JSDH města pro děti z hradeckých, ale i mimohradeckých základních a jiných škol.

Sobotní program byl již připraven pro širokou veřejnost, kdy hlavním tahákem byla prezentace letecké techniky, ukázky práce pilotů a činnosti všech složek IZS.

Pro děti byly připraveny různé soutěže a lezecká stěna a děti měly možnost vyhrát i něco sladkého na zub. Mimo to, probíhaly celý den ukázky práce záchrannářů a ukázky vyprosťování z havarovaného vozidla prováděné hasiči z jednotek PO města (Malšova Lhota, Svinary, Plácky, Plačice).

Zakončení celé akce bylo, jako již tradičně, simulovanou dopravní nehodou vč. požáru vozidla, ošetření raněných, jejich transport atd. - viz foto.

 

FOTOGRAFIE: TEREZA SPORKOVÁ

FOTOGRAFIE: TEREZA SPORKOVÁ

 

Zpět

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.