Školení JPO - ochrana obyvatelstva

13.06.2010 22:15

 

V termínu 4.- 5. 6. 2010 se vybraní členové výjezdové jednotky zúčastnili školení pořádaného Hasičským záchranným sborem v Ústřední hasičské škole Bílé Poličany. Školení bylo zaměřeno na ochranu obyvatelstva při mimořádných událostech jako jsou povodně či jiné nepředvídatelné pohromy, a mělo za cíl vycvičit předučené dobrovolné jednotky k jejich zdolávání.

Hasiči vybudovali zázemí pro evakuované obyvatele v podobě stanů S 65 které plně vybavili, na místě se seznámili s úkoly a povinnostmi vyplývajícími z určení jednotek, seznámili se s vybavením skladu humanitární pomoci, kontejnerem nouzového přežití HZS Pardubického kraje, s prostředky pro likvidaci podobných mimořádných událostí, nacvičili dálkovou dopravu vody, provedli napuštění gumových stěn zabraňujících průniku vody stejně jako se seznámili s technikou stavění protipovodňových zábran a naplinili pytle pískem, jejichž ochrannou funkci poté ověřili prakticky v místním potoce.

Školení se zúčastnily jednotky SDH Hradec Králové Plačice a Malšovice, JSDH Náchod (PD město, Lipí, Běloves), JSDH Čistá v Krkonoších, JSDH Markvartice a JSDH Doudleby nad Orlicí

 

 FOTOGRAFIE NALEZNETE VE FOTOGALERII

 

Zpět

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.